Hockey i vår

HockeypuckÄven om vintern snart är över innebär inte det att hockeysäsongen är det, snarare tvärtom, då de kommande månaderna är de allra bästa sett ur ett hockeyperspektiv.

Avgörande i SHL och Allsvenskan

I dagarna går både SHL och Hockeyallsvenskan in i ett slutskede, därefter kommer ett spännande SM-slutspel att ta vid och för topplagen i Hockeyallsvenskan ett spännande kval där chansen är större än någonsin att ta sig upp i SHL, som till nästa säsongen kommer att utökas till 14 lag.

VM

När SM-slutspel och playoff till SHL är avgjort behöver man som hockeyfan inte vänta länge innan det är dags för nästa stora händelse, nämligen i form av VM. Årets VM-turnering avgörs mellan 1 och 17 maj i Tjeckien med spel i Prag och Ostrava.Sverige inleder 1 maj mot värdnationen Tjeckien och därefter väntar matcher mot Kanada, Schweiz, Lettland, Frankrike, Österrike och Tyskland.

NHL

I dagsläget återstår ungefär 20 omgångar kvar i NHL, vilket innebär att det är en bit kvar till dess att Stanley Cup inledes i mitten av april. Väl där väntar ett par månader av spännande matcher i absoluta toppklass.