Upp på cykeln

TräningscyklaEn konditionsträningsform som förmodligen aldrig kommer att gå ur tiden för dig som sysslar med ishockey är cykling. Cykla kan man dessutom göra året om. Antingen som vanligt så länge marken är bar från snö och is, eller med dubbade däck som klarar av ett sådant underlag.

Lättillgängligt

Det går självfallet även att sätta sig på en träningscykel året om, även om det är min personliga åsikt att träningen känns lekande lätt med en föränderlig omgivning som svischar förbi i periferin. Träningscykeln kommer hur som helst alltid vara ett praktiskt alternativ, som det är enkelt att placera ut i de egna träningslokalerna, till exempel i styrketräningsrum och liknande. Där fungerar de väl både för att värma upp inför ett träningspass, som att varva ner efter.

Bra vid skada

För alla de som olyckligtvis drabbats utav lättare skador är cykling perfekt för att snabbt komma tillbaka på banan med sin träning i en återuppbyggnadsfas. Eftersom motståndet är något man kan ställa in själv, blir träningen högst anpassningsbar utefter behov, till skillnad från vanlig löpning. Cykling lägger heller inte samma press på muskler och leder, utan är betydligt skonsammare än exempelvis en löprunda i elljusspåret.

En extra utmaning

För de som finner att vanlig cykling efter landsväg inte är nog utmanande och händelserikt, finns ett per andra sätt att cykla på som ändå borde väcka ditt intresse.Tänk på att en extra utmaning många gånger även för med sig en ökad skaderisk. Du bör här överväga hur hårt det är värt att pressa dig själv, om det medför att du riskerar delar av din värdefulla hockeysäsong.För dig som elitsatsar kanske du redan nu är förhindrad från att ta sådana risker i ditt kontrakt, men om så ej är fallet bör du kanske ändå konsultera med dina tränare och dylikt, om det är klokt att exempelvis ge dig i kast med downhillcykling.

Cykling inomhus

Det finns utrustning att köpa till sin cykel så du kan cykla på din befintliga cykel inomhus och under vinterhalvåret. Din vanliga cykel monteras på en ställning och som gör att du kan sitta, stå och cykla exakt som du skulle vara utomhus. Köp hem en trainer och montera din cykel och du får cykelträning även när inte vädret tillåter dig att cykla utomhus.