Hockeyhjälmen – ett bra skydd i hockeyn

Spelar du hockey professionellt eller på fritiden är det viktigt att skydda sig. Hockey är en kontaktsport och ofta väldigt intensivt. Du vet aldrig när det uppstår en situation där någon åker in i dig eller att du råkar hamna i kläm. Många väljer därför att ha olika sorters skydd för hela kroppen. Den viktigaste delen att ta hand om är huvudet och därför är det fundamentalt att investera i en riktigt bra hjälm som håller med tiden.

Välj en hjälm som passar dig

Det finns olika hjälmar att välja bland. Vanligtvis finns två varianter du kan ha och det är antingen hjälm med eller utan visir. När du har ett visir skyddar det förutom huvudet också ansiktet och framförallt tänderna. Du vet aldrig när olyckan är framme och har du inte skydd för ansiktet kan du i värsta fall skada eller slå ut tänderna. Hitta en hjälm i rätt storlek, du kan också välja mellan många olika färger.

Köp din hjälm online

Du kan hitta många olika varianter av hjälmar på nätet, köp dina hockeyhjälmar här. Det finns även olika tillbehör. Saker som kan vara användbart för hockey är inte minst puckar och hockeytejp men även skridskor och hållare.